VÄLKOMMEN HIT – VÄLKOMMEN TILL SVERIGES FRÄMSTA STUDENTSTAD

Så underbart att du valt Uppsala universitet! För att läsa mer om Nationerna och vad som erbjuds besök Uppsalastudent.com.

Uppsala universitet grundades år 1477 och är Nordens äldsta universitet men håller sig ungt genom vi studenter och det studentliv som nationerna erbjuder. I Uppsala finner du ett universitet i världsklass och ett världsunikt studentliv. Ingen annanstans på jorden finns ett motsvarande studentliv med så livskraftiga nationer. Av studenter för studenter har varit nationernas paroll i över 350 år - Nu kan du bli en del av denna gemenskap!

I början av terminen anordnar nationerna olika aktiviteter för nya studenter. Nationerna drivs av studenter för studenter och arrangerar allt från festligheter till fritidsaktiviteter och studierelaterade aktiviteter.  För många blir nationen ett vardagsrum där man kan träffa sina vänner och ta en paus, såväl som en plats för studier och nya erfarenheter.  Att vara student och inte ta del av nationslivet är ungefär som att ha en grillkväll en sensommardag och glömma grillkol – det kan gå men det blir inte alls lika bra. Studietiden ska vara lärorik men allt går inte att lära sig i böcker; i Uppsalas 13 nationer finns utbildningsplatser i livets skola. Om du engagerar dig öppnas en ny värld.

L1003688.jpg
vg-läsesal.jpg
  • Bibliotek och datorsalar. Studera och låna din kurslitteratur på nation.

  • Bostäder, nationerna står för nästan 40% av Uppsalas studentbostäder, ofta centralt belägna.

  • Stipendier för miljontals kronor delas varje år ut till nationsmedlemmar.

  • Jobbmöjligheter finns på var nation; dryga ut din kassa, ha roligt och lär dig något nytt.

  • Lunch och café finns på många nationer till studentpriser.

  • Nöjen, såsom pub, restaurang och klubbar anordnas av alla nationer. Koppla bort studierna någon gång och umgås ute med dina kompisar.

  • Hjälp. Ibland är inte studietiden så rolig, nationen kan fungera som ditt stöd under din studietid.

  • Nätverk, som det ofta talas om, på nationen där träffar du andra studenter av olika bakgrund och studieinriktning – här bygger du ett brett nätverk (till skillnad på om du bara håller dig till din institution). Många är det som får jobb genom sina gamla nationskontakter.

Välkommen till nationerna och förhoppningsvis den bästa tiden i ditt liv! För att bli medlem i en nation måste du vara student vid något av universiteten i Uppsala. Besök den nation du önskar bli medlem i, medtag antagningsbesked/bevis. Medlemskap i nation kostar i regel mellan 200 och 300 kronor per termin.

Varmt välkomna!


Bli nationsmedlem

En studietid i Uppsala är inte komplett utan ett medlemsskap i någon av de tretton nationerna som huserar i staden.

Besök Uppsalastudent.com →

Besök nationerna

Sugen på lunch? Undrar du vilka nationer som har öppet ikväll? På nationsguiden.se kan du hitta all information du behöver.

Besök Nationsguiden.se →

 

Våra samarbetspartners